Forside /  Nyhet 03
alt tekst

Dunhill

Tobakkstilbehør

Sol Cigar Co. kan tilby et pent utvalg tobakkstilbehør fra den legendariske produsenten Alfred Dunhill. På grunn av EU-regler er navnet nå forandret til "Alfred Dunhill's The White Spot", men produktene er de samme. Pipene og lærproduktene produseres i England, lighterne i Sveits og humidorene i Frankrike.

Alfred Dunhill overtok i 1893 sin fars firma, og i begynnelsen laget han tilbehør til biler. Pipeproduksjonen begynte nesten ved en tilfeldighet i 1904, da Dunhill utviklet en pipe ("frontrute-pipen") som kunne røkes mens man kjørte bil.

I 1907 åpnet han en liten tobakksforretning i Duke Street i London, hvor han spesialiserte seg på pipetobakksblender skreddersydd for den individuelle kunden. Virksomheten vokste raskt, og et par år senere åpnet Dunhill en større forretning i St. James's-området. Den legendariske hvite prikken ble registrert som varemerke i 1915.

1921 ble et merkeår for Alfred Dunhill, og han ble utnevnt til hoffleverandør for Edward, Prinsen av Wales, i tillegg til at Winston Churchill ble fast inventar i forretningen. Dunhills første lighter ble til i 1924, og var den første lighteren på markedet som kunne benyttes med kun én hånd. Alfred Dunhill trakk seg tilbake på 1920-tallet, og hans lillebror tok over roret, før Dunhills barnebarn Richard senere var med på å gjøre selskapet til det det er i dag.

Selskapet har for lengst solgt rettighetene til sigarene, pipetobakkene og sigarettene med Dunhill-navnet, men eier fremdeles tobakkstilbehøret, nå under navnet The White Spot.

Vi kan nå tilby et pent utvalg humidorer, etuier, lightere og selvsagt piper fra Dunhill. Alle Dunhill-piper er stemplet med en firesifret kode.

Tall nr. 1 = pipens størrelse (høyere tall = større pipe)
Tall nr. 2 = angir type munnstykke
Tall nr. 3 og 4 = sier hvilken form pipen har

Top