Forside /  Håndrullede Cigarer /  Davidoff

Davidoff er et av verdens mest kjente sigarmerker, og lager sigarer i alle varianter og med et vidt aromaspekter. Merket ble grunnlagt av Zino Davidoff, hvis far startet en sigarforretning i Geneve etter at familien flyktet fra Tsarens pogromer i Ukraina på begynnelsen av 1900-tallet. Zino overtok forretningen fra sin far i 1936, etter å ha tilbragt lengre tid i Karibien og lært om sigarer der. Davidoff kom tilbake med et ønske om å gjøre cubanske sigarer mer populære i Europa (på denne tiden var det europeiske markedet, bortsett fra i Storbritannia, dominert av lokale produsenter), og han lanserte i 1946 den nå berømte Château-serien, oppkalt etter kjente førstevekst-slott fra Bordeaux. I starten var disse sigarene fra Hoyo de Monterrey, men i 1969 tilbød Cubatabaco Davidoff å lage en egen serie kun for ham. Cubanerne var oppmerksomme på jobben Zino hadde gjort for cubanske sigarer i Europa, og han hadde høy status på øya. De tre første sigarene under Davidoff-navnet var No. 1, No. 2 og Ambassadrice, og sigarene ble laget på superfabrikken El Laguito, som omtrent samtidig startet å rulle Cohiba som diplomatgaver.

I 1970 solgte Davidoff butikken sin til den sveitsiske Oettinger-gruppen, og Château-serien ble lansert under Davidoff-merket for første gang. Zino fortsatte som ambassadør for merket, en rolle han egentlig bare skulle ha i tre år, men som han innehadde til han døde i 1994. Utover på 70- og 80-tallet vokste merket betydelig, og åpnet flaggskip-butikker over hele verden. I 1990 forsøkte det statlige cubanske tobakksmonopolet Cubatabaco å overta kontrollen over Davidoff-merket, noe Davidoff nektet, samtidig som han hevdet at kvaliteten på produktet fra Cuba var blitt så dårlig at produksjonen ikke kunne fortsette der. Etter det berømte sigarbålet, hvor Davidoff brant tusenvis av cubanske Davidoffsigarer i et gedigent PR-stunt, flyttet de hele operasjonen til Den dominikanske republikk og Henke Kelners fabrikk, hvor de lages den dag i dag.

I dag lager Davidoff en rekke sigarserier, og har noe for enhver smak, uansett om det skal være lett og elegant eller kraftig og mektig. I tillegg til tobakken Kelner-familien dyrker selv, kjøper Davidoff tobakk fra Nicaragua, Honduras, USA, Peru, Ecuador og Brasil.

Top