Forside /  Håndrullede Cigarer /  Vintage

Vintagesigarer

En sigar forandrer seg over tid, på akkurat samme måte som vin. Og i likhet med vin, er det enkelte sigarer som gjennomgår store forandringer med årene, mens andre ikke trenger lagring. Sigarentusiaster som har opplevd en virkelig god lagret sigar vet akkurat hva slags smaksopplevelse slike kan gi.

På grunn av produksjonsprosessen og det spesielt gode råmaterialet, er det særlig cubanske sigarer som tjener på lagring over tid. En rekke andre sigarer fra andre land vil også utvikle seg, men når man snakker om vintage er det stort sett cubanere man tenker på.

Det er to aspekter av en sigars modningsprosess. Det første er korttidslagringen, altså at en helt ung og nyrullet sigar vil utvikle seg drastisk det første året. Det andre er langtidslagring, eller modning, som kan vare alt fra to-tre år til årtier. Hvor lenge en sigar bør ligge før den er på topp varierer i stor grad fra sigar til sigar, og det er de sigarene som bruker lengst tid på å modnes som gjerne gir den aller største smaksopplevelsen. Vi synes de er verdt å vente på.

I denne produktkategorien finnes sigarer lagret på vårt sigarlager i åresvis. Skal man unne seg noe helt spesielt, kan det være verdt å ta en kikk nedenfor. Alle sigarene er selvsagt også å få kjøpt i vår forretning i Henrik Ibsens Gate i Oslo.

Top