Forside /  Håndrullede Cigarer /  The Tabernacle

Med The Tabernacle fikk Nicholas Melillo - a.k.a. Chief of The Broadleaf - endelig lansert en sigar kledd i hans favorittdekkblad Connecticut Broadleaf. Melillo har lang fartstid med tobakk fra Connecticut, og bruker mye tid i åkrene, tørkelåvene og fermenteringsrommene der selv. Melillo har sagt at for ham er Broadleaf noe hellig, og dermed måtte Foundations første sigar med denne tobakken ha et navn som reflekterte dette.

The Tabernacle refererer til Paktens ark, et hellig skrin bygget etter ordre fra Moses, som skulle inneholde de to steintavlene hvor de ti bud var skrevet. Arken ble oppbevart i tabernaklet, et hellig telt som i følge 2. Mosebok ble beordret bygget av Gud selv, og ble båret av israelittene under vandringen fra Sinaifjellet til Kaanan. Sigarmavebeltet og kassene er dekket med bilde av Hailie Selassie, den 225th kongen av Abessinia (også kjent som Keiserriket Etiopia). Selassies slektstre leder ifølge ikke-bibelske legender tilbake til selveste Kong Solomon og Dronning Saba, som sammen fikk det som skulle bli Etiopias første konge, Menelik. Kong Menelik tok visstnok Paktens ark med til Etiopia fra Jerusalem rund 950 f.kr.

Etter Tabernacle, ble den kanskje mest spesielle sigaren fra Foundation Cigar Co. lansert: The Tabernacle Havana Seed CT #142 er en videreutvikling av Broadleaf-sigaren The Tabernacle. Også denne har dekkblad fra Connecticut i USA, men denne gangen er det ikke Broadleaf som er benyttet. Isteden er sigaren kledd i den eksperimentelle tobakken Havana Seed CT #142, utviklet av "The Connecticut Agricultural Experiment Station" på 1800-tallet og glemt siden dengang.

Nicholas Melillo har jobbet i Connecticut siden 2014 med å utvikle dette dekkbladet, som er helt unikt. Planten er ekstremt oljete, og det tar tre år å fermentere tobakken før det kan benyttes som dekkblad. Tobakken tilfører sigaren en unik kombinasjon av krydder og sødme som er lett gjenkjennelig. Omblad er i likhet med The Tabernacle mexicansk San Andrés, men innlegg er fra Nicaragua og Jamastran i Honduras.

Top